torstai 29. joulukuuta 2011

Korkea kolesteroli

Moni syö haitallisia kolesterolia alentavia lääkkeitä turhaan. Tämä on asia, joka minulle on tullut selväksi a. Toimimalla 50 + vuotiaitten  valmennettavieni kanssa, jotka ovat olleet todella hyvässä kunnossa "muuten" paitsi heillä on ollut kolesteroli hieman koholla. b. Kun teen yhteistyötä osaavien lääkäreiden kanssa, niin hekin myöntävät tämän. c. Tästä alkaa tulla yhä enemmän hyviä tutkimuksia, jotka puoltavat asiaa.

Pointtina: Jos kaikki toimii hyvin ja yksi luku kehossa ei ole "optimaalinen", niin se ei ole olennaista. Kolesterolin kohoaminen ikääntyessä on luonnollista.

If it ain't broke, don't fix it!

lauantai 24. joulukuuta 2011

Hyvän joulun treeni

Joulunakaan ei tarvitse olla täysin passiivinen, vaan on hyvä saada liikettä, niin mieli  ja keho piristyy. Itse nappasin vastahakoisen siskon lumikolan kyytiin ja lähin työntämään loivaan ylämäkeen noin 50 metriä. Tein tuon 6 kertaa. Lisäksi tein 10 leukaa, 10 "voimapyörää" kiikulla ja 10 kertaa lumen heittoa lapiolla per puoli. Yhteensä 3 kierrosta.

Kun on saanut lahjaksi mahdollisuuden liikkua, niin sitä tulisi kunnioittaa ja käyttää. Toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua!

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Vinkki istumiseen

Jos joudut istumaan kauan huonolla tuolilla tai penkillä esimerkiksi lentokoneessa, koulussa tai töissä, niin laita alaselän taakse, sinun ja penkin väliin tyyny tai paksu pyyhe. Tämä vähentää painetta passiivisissa kudoksissa kuten ligamenteissa, jotka tulevat voimakkaasti rasitetuksi istuessa pyöreällä selällä. Muista myös välillä nousta seisomaan, kurkottaa kädet kohti kattoa ja samalla hengittää voimakkaasti sisään. Tämä liike vapauttaa painetta kudoksissa, nikamissa ja välilevyissä.

Tämä vinkki on Dr. Stuart McGillin, joka on erikoistunut juuri selän hyvinvointiin ja suositten hänen kirjojaan etenkin kaikille fysioterapeuteille, lääkäreille ja muille terveysalan ammattilaisille.

maanantai 5. joulukuuta 2011

Tulokset

Jos treenatessa  ei tule tulosta tai ei saavuta tavoitettaan, niin polkee paikoillaan. Monet käyttävät yhä samoja painoja, tekniikoita ja työkaluja kuin vuosia sitten ja näyttävät yhä samoilta. Tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan AGRESSIIVISTA asennetta sitä tavoitetta kohtaan! Tottakai, kun agressiiviseen asenteeseen lisätään osaava valmennus, niin tulokset saavutetaan nopeasti.
Minun valmennettavani urheilijoista - tavallisiin tallaajiin lisäävät yleensä kymmeniä kiloja painoja isoissa voimaliikkeissä samalla, kun tiputtavat omaa painoaan ja parantavat kehonkoostumustaan. Lisäksi JOKAINEN oppii jotain uutta ja hyödyllistä. Nämä tulokset saavutetaan hyvin nopeasti, vaikka kokemusta treenistä olisi aiemmin reilusti. Toki tärkeä asia on se, että valmennettavan täytyy haluta niitä tuloksia enemmän, kuin minun! Ja minä haluan niitä paljon..

Joulukuun tarjouksena annan kiinnostuneille ILMAISEN testitreenin kanssani, niin pääsee näkemään mistä on kyse. Lisää voi kysyä sähköpostilla pt12@run.fi