sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kotitreenit

Annan usein asiakkailleni nopeita, nousujohteisia ja tehokkaita kotitreenejä muun treenin lisäksi. Idea on kasvattaa treenimäärää lähes huomaamatta. Siltikin nämä pienet treenit antavat lihakselle ärsykkeen kehittyä sekä opettavat lihasta toimimaan useammin ja näin ollen nopeuttavat palautumista, sekä parantavat kehon työkapasiteettia. Idea on lähteä liikkeelle "liian helposta" treenistä ja tehdä se jokapäivä pienellä lisällä. Aluksi tämä vie vain muutaman minuutin, joten kenenkään "aika ei riitä" selitys ei käy tähän!

Kotitreenien aloitus:

Aloita HETI tekemällä 10 punnerrusta, 10 lapaluu-punnerrusta -> http://www.youtube.com/watch?v=QzLwH-i0vLk ja 10 askelkyykkyä molemmilla jaloilla. Jos et jaksa esim. 10 punnerrusta putkeen, niin tee ensin vaikka 5 ja pienen huilin jälkeen loput. Tee näitä 1 viikko JOKAPÄIVÄ ja lisää jokapäivä 1 toisto per liike (askelkyykyssä yhteensä 2) .

Viikon päästä kirjoitan miten kotitreenit jatkuu.

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Juhannuksen mökkitreeni

Tämän treenin voi tehdä vaikka mökillä tai muualla hiukan soveltaen. Tarvitsee vain löytää jyrkkä mäki ja pitää hieman hauskaa:

Tee 8-10 pituusloikkaa (räjähtävää voimaa) + juokse mäki ylös (voimakestävyyttä, riippuen mäestä)

tee 4-8 kertaa omantunnon mukaan.

Etsi puunhalko/muu heitettävä vähintään 3 kg painava ja heitä rinnalta 8-10 kertaa (juokse heiton jälkeen perään tekemään uusi heitto) + punnerrusliike (voi olla tavan punnerrus tai jos löytyy muuta painavaa, niin sitäkin voi punnertaa) 10-20 kertaa.

tee 4-8 kertaa.

Lopuksi 60-80 sekuntia kovaa soutua veneellä, uintia, yleisliikettä tai haarahyppyä.

Tämä treeni ei vaadi paljoa välineitä, eikä anna syytä luistaa treeneistä mökilläkään! Treeni yhdistää eri voiman osa-alueita, joten se on myös hyvin tehokas.

Tervettä kirjallisuutta

Hyviä kirjoja, jotka kertovat terveellisestä ravinnosta:

Jonny Bowden: The 150 healthiest foods on earth, The most effective natural cures on earth. Myös muut bowdenin kirjat vaikuttavat mielenkiintoisilta.

Antti "Suomen Jonny Bowden" Heikkilä: Hyvän olon keittokirjat 1 ja 2, diabeteksen hoito ruokavaliolla. Jos ei ole mahdollisuutta päästä Bowdenin kirjoihin käsiksi, niin Heikkilällä on hyvin samansuutaista kirjallisuutta, jota voi lainata vaikka kirjastosta.

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Enemmän tehoa liikuntaan

Jos halutaan edistyä, niin treenien tehon täytyy olla kova. Niin voima, kuin kestävyyspuolella. Pitkäkestoiset, matalasykkeiset lenkit ja treenit opettavat kropan toimimaan matalilla tehoilla, mikä ei ole hyvä paitsi palauttavana liikuntamuotona. Matala teho meinaa usein myös hidasta liikkumista ja hitautta on monella jo riittämiin etenkin aineenvaihdunnassa. Kokeile heiluttaa kättä hitaasti minuutin ajan ja seuraavaksi niin nopeasti, kuin pystyt minuutin ajan. Kumman luulet tarjoavan muunmuassa aineenvaihdunnalle paremman efektin? Nopea ja tehokas on vastaus. Sanon melkein pävittäin tämän lauseen "kaikki nopeat liikkeet nopeuttavat aineenvaihduntaa ja aktivoivat 2-tyypin lihassoluja, joilla on eniten potentiaalia kasvaa ja kehittyä."