torstai 4. huhtikuuta 2013

Juoksuleikki

Juokseminen nopeasti on asia, joka monella vanhemmiten unohtuu ja kun nopeista juoksuvedoista eli spurteista tai sprinteistä tulee vuoden tai vuosikymmenten tauko, niin uudelleen aloitus ja juoksun lihaksistoon ohjelmointi on hyvin hyvin haastavaa... vai onko?
Maailman helpoin tapa sisällyttää kaikin tavoin tärkeää juoksua elämään on tehdä juoksusta helppoa ja mukavaa leikkiä.
Miten?
Lähes kaikilla on joskus ohjelmistossa kävelylenkkejä. Seuraavalla kävelylenkilläsi sisällytä mukaan hieman juoksuleikkiä esimerkiksi seuraavalla tavalla:
Aiot kävellä tutun reitin 3 kilometriä. Kävelyn aikana ota kuitenkin välistä muutama juoksuveto. Voit ottaa vaikka 1-2 lyhtypylvään väliä silloin, kuin sopivalta tuntuu. Tee tuona 3 kilometrin kävelylenkin aikana niin monta vetoa, kuin itsestä tuntuu hyvältä.. oli se sitten 2 tai 20 vetoa, 20 tai 200 metriä. Sinä päätät tämän leikin säännöt. Hyvänä päivänä teet enemmän vetoja, toisena vähemmän. Hyvin yksinkertaista. Jos koiran ulkoilutus joskus tuntuu työläältä, niin yhdistä tämä siihen!
Aloita rauhallisesti ja anna lihaksiston tottua muutama harjoitus tai viikko tähän uuteen ja mahtavaan tekemiseen. Jos olet viimeiset 10 vuotta istunut työksesi toimistossa 8 tuntia päivässä ja ohjelmoinut lihaksesi tuohon tehtävään, niin aloita kevyesti ja älä vain luovuta ensimmäisten kertojen jälkeen, koska meno on liian tönkköä. Lihaksistosi tottuu tähän kyllä. Tottumisen nopeuttamiseksi muistathan säännöllisyyden. Ota aluksi tavoitteeksi 2 kertaa viikossa vähintään 10 minuuttia kestävä juoksuleikki. Ei ole mahdoton tehtävä.
Pieni varoitus:
Teet tätä leikkiä säännöllisesti ja sinulle saattaa tulla "liian helposti / leikiten" urheilullisempi vartalo. Lisäksi tästä voisi lanseerata uuden anti-aging jutun, koska oletko monesti nähnyt vanhempaa ihmistä, joka juoksee melko vauhdikkaasti ja ei omistaisi urheilullista, nuorekasta vartaloa?
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti