tiistai 19. tammikuuta 2016

Leuanveto

Leuanvedon kuuluisi olla lähes jokaisen ohjelmistossa. Leuan kuuluisi olla myös PUHDAS alhaalta suorilta käsiltä asti vedettynä ylös, joko tanko rintaan tai pää neutraalissa asennossa ylhäällä, leuka tangon korkeudelle vedettynä. Puolittaisia leukoja näkee salilla melkein yhtä paljon, kuin puolittaisia kyykkyjä eli todella paljon.

Muutamia pointteja leuanvedosta:

-  Jos et saa alkuun vedettyä yhtään leukaa, niin käytä vastuskumeja kevennykseen: https://www.youtube.com/watch?v=R321WO226RA . Vastuskumeja löytyy tänä päivänä hyvin monesta urheiluliikkeestä, ne ovat edullisia ja kestävät jopa läpi eliniän.
- Leuanvetoa voit treenata melko usein, koska se ei tuo painetta selkärankaan, vaan päinvastoin roikunta jopa poistaa painetta.
- Purista tangosta täysillä, jännitä pakarat ja keskivartalo tiukaksi.
- Leuka kehittyy parhaiten vetämällä leukoja.

Tein itselleni haasteen, kun kärsin puristuksissa olevasta hermosta alavartalossa, niin päätin kehittää leuanvetoni lisäpainolla ylöspäin. 15.11 vedin 30 kilolla 3 toiston sarjoja, 18.12 vedin 40 kilolla 3 toiston sarjaa ja 21.12 testasin 42 kilolla ja lisäpainovyöllä ( painaa noin 1 kg ) ja sain 2 toistoa.

Linkissä video suorituksesta: https://www.youtube.com/watch?v=4aV3ljNnZGkEi kommentteja:

Lähetä kommentti