perjantai 4. elokuuta 2017

Vahvin sm kisat 2017

Toukokuun lopulla kävin Kannuksella painoluokkien vahvin sm kisoissa kilpailemassa alle 80 kg sarjassa. Kilpailuun valmistautuminen meni hyvin ja sain ajoitettua hyvän kunnon kisoihin. Kisoissa oli ensin 3 lajin karsinta, jonka jälkeen 6 parasta pääsi 3 lajin finaaliin.

Liikkeelle lähdettiin rekanvedosta, joka liikkui itsellä noin sekunti per metri vauhtia.

Rekanveto 2016 vuoden sm kisoista
Seuraavaksi oli vuorossa viikinkipunnerrus, jota en ollut tehnyt koskaan aiemmin. Painoa oli 80 kiloa + puomi, joka painoi muistaakseni 30 kiloa ja tuolla maksimitoistot. Tein 12 toistoa.

Viikinkipunnerrus


Viimeinen karsintalaji oli conan pyörä. Painoa laitettiin 220 kg ja tuo sylissä sai pyörittää ympyrää, niin kauan, kuin pystyi. Itsellä meni 4,75 kierrosta.

Conan pyörä vuodelta 2016 


Karsintojen jälkeen kuulutettiin finaaliin päässeet ja mukavasti yllätyin, kun olin sijalla 3. Kilpailijoita oli kuitenkin 14 vahvaa miestä. Kilpailu oli tasainen ja karsinta ei sallinut yhtään heikkouksia ja kaikissa lajeissa piti sijoittua hyvin tai tipuit.

3 Lajin finaaliin kuului tukinnoston maksimi last man standing tyyliin, farmarisalkkujen ( yhteispaino 240 kg ) kannattelu ja yhdistelmälaji: Ankkakävely ( en muista painoa ) ja yli 300 kg renkaanpyöritys. Finaalissa oli sama teema, kuin karsinnassa eli heikkoudet ja virheet kostautuivat. Tipahdin 3 sijalta 6 sijalle ja vain puolen pisteen erolla 5 sijaan. Finaalissa tuli 2 kompastusta: 1. Tukinnoston punnerrusvaiheessa lantio jäi liian taakse ja tottakai voimaa myös puuttui 2. Renkaan pyörityksessä ( joka on normaalisti hyvä laji minulle ) ei oma kenkä pitänyt alustassa ollenkaan. Hyviä puolia finaalista löytyi 240 kg kannattelun oma ennätys 40 sekuntia ja risat ( jolla taisin silti olla vasta 5 ) ja ankkakävely, joka meni ykkösellä maaliin ilman pudotuksia.

Nyt tässä odotellaan, että tuleeko viime vuoden tapaan varasijalta kutsua seuraaviin kisoihin vai jatketaanko harjoituksia ( voimaa tarttiis saada lisää ). Nuo seuraavat kisat näkyvät Cmorelta syyskuussa.

Kuvat: Suomen voimalajiliitto / Tapani Poikela ja Uolevi Laine.


Kiitos lukemisesta ja hyviä treenejä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti