sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Älä vihaa, ole kiitollinen ja anna anteeksi

Viha ja kateus: " Olipa kerran kaksi kaverusta, jotka harrastivat liikuntaa. Toinen kaveruksista oli selvästi parempi kuin toinen, josta huonompi katkeroitui. Hän ei enää liikkunut paremman kaverinsa kanssa vaan yksin. Huonompi kaveri puhui myös kateudessaan muille pahaa kaveristaan. Aika kului ja huonompi kaveri sai kuulla, että parempi on sairastunut vakavasti. Kun he sairaalassa kohtasivat, niin parempi sanoi huonommalle viimeisinä sanoinaan: " kiitos, että tulit ystäväni. Olen aina kunnioittanut ja ihannoinut sinua kovasti, olet esikuvani". Huonompi kaveri tajusi, että vaikka hän oli ollut jossain asiassa huonompi, niin hänen olisi pitänyt olla kiitollinen siitä missä hän on hyvä.

Joskus kiitollisuus elämää kohtaan unohtuu, kun tie ei menekkään niin suoraan kuin pitäisi. Kaikki, jotka edes pystyvät lukemaan tätä ovat onnekkaampia, kuin monet muut. Yksi hyvä keino lievittää stressiä ja nukkua paremmin yöllä on kirjoittaa paperille ennen nukkumaan menoa 10 asiaa joista on kiitollinen. Aloita jokainen lause "olen kiitollinen...".

Ihmiset, jotka pystyvät antamaan anteeksi helpommin, ovat onnellisempia, kuin muut. Mieti, jos et pystyisi koko ikänäsi antamaan jotain asiaa anteeksi ja syyllisyyden taakka painaisi hartioitasi jatkuvasti. Laske nämä painavat kivet pois repustasi, niin sinne jää enemmän tilaa hyville, kevyemmille asioille eikä matkanteko tunnu enää niin raskaalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti