lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kuka minä olen?

Kun päätin aloittaa tämän blogin pitämisen, niin aikomukseni oli ja on yhä kirjoittaa tänne omia ajatuksiani terveellisistä elämäntavoista ja kaikesta mitä se pitää sisällään. Liikuttimen on tarkoitus liikuttaa monella tavalla. Mistä minä sitten tiedän mikä on terveellistä, miten treenataan tehokkaasti tai muuta? 1. Kokemuksen myötä. Olen itse harrastanut monia lajeja kuten jalkapallo, painonnosto, voimanosto, kung fu ja treenannut mm-tason urheilijoiden kanssa. Lisäksi olen treenannut jo toista sataa ihmistä, joka antaa jo hyvää kuvaa mikä toimii ja mikä ei. Silloin, kun on viettänyt toimintapaikalla tarpeeksi aikaa, niin oppii toimimaan. 2. Kyselemällä. Aina, kun kohtaan urheilijan, joka osaa asiansa, niin menen kysymään häneltä neuvoa. Aina, kun kohtaan erään kokeneen ravintoekspertin, niin kysyn häneltä kaikesta mikä minua mietityttää. Vaikka minulle on itselle hioutunut  näkemys mikä toimii ja mikä ei, niin aina voi saada kaikkiin uutta näkökulmaa. Ei pidä olla yksiulotteinen ja hyljeksiä muiden näkökulmia. Joskus se paras neuvo voi tulla vaikka naapurin mummolta. 3. Lukemalla. Näistä asioistahan voi lukea vaikka mistä. Laatua taas on hyvin vaikea löytää. Itse Tilaan uutiskirjeitä mm. ameriikkalaisilta ravitsemustieteen tohtoreilta ja valmennuksen ammattilaisilta, mutta vasta silloin, kun olen saanut kunnon näyttöä heidän tietämyksestään, esimerkiksi olen lukenut heidän kirjojaan. Jatkuva lukeminen pitää minut ajantasalla, myös uusimpien tutkimusten osalta, tosin yksi asia mitä ei kannata unohtaa on se, että samat vanhat toimivat asiat toimivat, uudet voivat tuoda vain  uusia mausteita vanhoihin keitoksiin ja työkaluja työkalulaatikkoon.

Bruce Leen sanat tiivistävät hyvin toimintamallini.

"Absorb what is useful, reject what is useless and add what is specifically  your own."

2 kommenttia:

 1. Oho, törmäsin blogiin.

  Hei hyvä reeni aamulla! Vaikken pystynyt sitä ilmaisemaan niin tarkoitukseni oli todeta, että reenin loppupuolen Kyykkää taikka kuole -osio toimi ainakin mulla. Luulot pois vaan! Ihmeellistä miten itsestä löytyy lisäpaukkuja vaikka juuri oli luullut saavuttaneensa jonkinlaisen "nyt riittää" rajan. Kappas, ei riittänytkään.

  Ryhmäliikuntatuntien hankaluus on nimenomaan siinä, että tekijöiden meininki voi olla aika erilainen. Mutta hyvin olet onnistunut pitämään huolen siitä että meille kaikille on mielekästä tekemistä erinäköisistä vaivoista huolimatta. Hyvähyvä! Ensitorstaihin.

  Siiri

  VastaaPoista
 2. Kiitos noista sanoista Siiri! Kaikilla bootcamppiläisillä on ollut tosi hyvä asenne treeneissä! Ensikerralla ylitetään jälleen entisiä rajoja.

  Tommi

  VastaaPoista