keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kannattaako ottaa personal trainer tai valmennusta ammattilaiselta?


Hyödyt:

- Treenaus osaavan valmentajan / personal trainerin valvonnassa nostaa tutkitusti tuloksia sekä voimatasoissa, että kehonkoostumuksessa: http://europepmc.org/abstract/med/10862549  
- Saat tukea ja tietämystä omiin harjoituksiin.
- Aloittelijat saavat opittua nopeasti oikeat liikeradat ja tekniikat.
- Kokeneemmat saavat ulkopuolisen avun tekemisiinsä, joka tuo harjoituksiin lisää mielekkyyttä, vaihtelua ja edistymistä.
- Suurempi motivaatio harjoitella, pienempi kynnys skipata harjoituksia.
- Kilpailevilla urheilijoilla on valmentajat, koska he hyötyvät niistä paljon. Miksei tavan kuntoilijatkin hyötyisi?
- Aika on rahaa: Voit menettää viikkoja, kuukausia ja vuosia polkien yksin paikoillasi tai edistyä osaavan valmentajan kanssa.

Listaa voisi jatkaa, mutta pointti tuli selväksi: Osaava valmentaja on kannattava!

Haitat:

- Kaikki personal trainerit eivät ole hyviä. Hyvät kuitenkin on helppo tunnistaa esimerkiksi kysymällä valmennushistoriasta ( ja onko sitä ylipäätään ), millaisia valmennettavia on ollut ja millaisia tuloksia saanut.
- saatat joutua hikoilemaan ja hiki haisee.

Selitykset:

- Personal trainer on liian kallis. Tämä pitää paikkansa, jos maksaa huonosta. Fakta on kuitenkin se, että monilla on hyvin varaa personal traineriin ja se on panostus omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Personal trainer maksut voi myös lähes poikkeuksetta pilkkoa pienempiin eriin ja näin moni myös tekeekin.
- En näe syytä personal trainereille - selitys: Et näe syytä, koska et näe maatakaan mahasi päältä.


Uskon niin paljon valmennuksen voimaan, että käytän tottakai myös itse valmennusta! Minun valmentajani on Teemu Roininen, joka on painonnoston raskaansarjan moninkertainen suomenmestari ja maajoukkueen edustaja. Helpottaa huomattavasti aivotyöskentelyä, kun joku toinen hoitaa sen puolestasi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti