tiistai 6. lokakuuta 2015

Edistymisen salaisuus!

Edistymisen suurin salaisuus on seuraava: Tee oikeita asioita tarpeeksi kauan, niin edistyt! Ei yhden päivän hyvät yöunet, lihashuolto tai ruokailu näy "välttämättä" koko viikon treeneissä positiivisesti, vaan oikeita asioita on tehtävä riittävän kauan. Mikä on riittävän kauan? Vastaus riippuu siitä mikä tavoite on. Pirkanmaan piirinennätys vai Suomenennätys? Jos ei ole valmis tekemään oikeita asioita riittävän pitkällä aikavälillä, niin ei ole myöskään valmis edistymään. Tällöin rima täytyy laskea alaspäin. Tämä pätee myös harjoitusmääriin. Minun mielestäni useimmille aloitusvaiheesta selvinneille on  2 - 3 x viikossa ylläpitävä harjoitusmäärä ja 4 tai enemmän edistävä. Poikkeuksiakin toki löytyy, sillä valmentaessani entistä painonnoston moninkertaista Suomenmestaria Ville Vuolukkaa pitkän tauon jälkeen kunto edistyi vauhdikkaasti viikko viikolta vain noin 2 harjoituksella viikossa lihasmuistin ansiosta!

Aina voi keksiä erinäisiä selityksiä miten jotain asiaa ei ole ehtinyt tekemään, mutta tällöin täytyy myös muistaa laskea sitä tavoitetta alaspäin!

Tämä ei tarkoita sitä, että muutama kerta viikossa salilla tai ei ollenkaan, vaan ylläpitävää harjoitusta täytyy myös tehdä tai lihakset surkastuvat, luusto heikkenee ja muut negatiiviset asiat tapahtuvat. Välillä voi myös tehdä jaksoja, jolloin treenaa kovempaa ( useammin ) ja välillä ylläpitää tuota kovempaa kuntoa. Myöhemmällä iällä kannattaa huomioida, että jos olet esimerkiksi 70 vuotiaana samassa hyvässä kunnossa, kuin 60 vuotiaana, niin olet tehnyt asioita oikein!

Monien paljon muuten liikkuvien esimerkiksi lenkkeilyn merkeissä on syytä muistaa, että lenkkeily ei tuo lihaksistolle paljoa vastusta kehittymiseen, vaan niitä painoja on nostettava!

Pointtina: Käy salilla vähintään 2 x viikossa tavoitteidesi mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti