maanantai 12. lokakuuta 2015

Rasvaa pois kehosta!

Kävin tänään keskustelua erään naisen kanssa, joka halusi rasvaa pois kehosta. Tuli jotenkin deja vu ilmiö, sillä olen tainnut käydä tälläisen keskustelun joskus aiemminkin. Hän sanoi, että oli käynyt kehonkoostumusmittauksessa ja rasvaa oli liikaa. Hän kertoi sauvakävelevänsä liikuntamuotona, mutta ei käy salilla. Tässä kohtaa sanoin, että salilla käynti ja lihaksen kasvatus vastusharjoittelun myötä on PARAS RASVANPOLTTAJA!

Kuinka ihmeessä? Yksinkertaisesti lihasmassan kasvatus pienentää rasvamassaa kehossa. Kasvaneen lihasmassan myötä kasvaa myös päivittäinen energian kulutus eli saat syödä enemmän. Mennäänpä sitten siihen syömispuoleen. Hyvin usein ihmiset kuvittelevat, että voivat sivuuttaa syömispuolen ja näin tekevätkin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos et syö tarpeeksi eli saa tarpeeksi energiaa ( kaloreita ), niin lihas ei kasva. Jos taas haet painonpudotusta ja syöt jatkuvasti yli kulutuksen, niin paino ei putoa. Tässä kohtaa on myös hyvä selkiinnyttää tavoitteita: Haluatko painonpudotusta vai rasvamassan pudotusta, sillä rasvamassan pudotuksessa ei paino välttämättä niin paljoa putoa, jos teet sen oikein eli aiemmin mainittuna kasvatat lihasta! Lihasmassa painaa enemmän, kuin rasvamassa. Tämä tavoitteen selkiinnyttäminen ( rasvamassan pudotuksen suuntaan ) on hyvä tehdä kokemukseni mukaan etenkin niiden, joilla ei ole runsasta ylipainoa tai ole ylipainoa laisinkaan.

Yhteenveto: Lihasmassan kasvatus riittävillä vastuksilla salilla on paras rasvamassan pudottaja. Ravinnon täytyy tukea tavoitteita, sitä ei voi kiertää tai sivuttaa! Aerobinen harjoittelu, kuten sauvakävely on hyvästä, mutta ei tarjoa lihaksistolle paljoa vastusta kasvuun eli ei ole ihanteellisin rasvanpolttaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti