perjantai 3. joulukuuta 2010

Aamu alkaa...aalla?

Aamu alkaa aalla, mutta mitä syödä aamupalalla? Proteiineja, hiilihydraatteja, rasvaa? Vastaus riippuu a) Kehosi koostumuksesta: Jos sinulla on ylipainoa, niin sinun ei tarvitse miettiä tätä enempää, kehosi ei hallitse hiilihydraatteja hyvin ja sinun on parasta panostaa proteiinista+rasvasta koostuvaan ateriaan, kuten omega3 kananmunat, raejuusto+pähkinät jne. Jos puolestasi olet lisäpainon tarpeessa, esimerkiksi nuori urheilija, joka tarvitsee lisää lihasmassaa, niin aamupalalla on hyvä olla myös hiilihydraatteja kuten kaurapuuro.
b) Päivän aktiviteetistä: Jos olet liikkuva ja sinulla ei ole ylipainoa, niin sinun pitää manipuloida ravintojakaumaasi päivittäin aktiviteettisi mukaan. Moni epäonnistuu juuri tämän takia saavuttamaan ihanne vartalonsa tai suoriutumaan liikuntasuorituksesta parhaalla mahdollisella tavalla.

Tässä kaksi yksinkertaista ohjetta, jotka toimivat muillakin aterioilla. Toki joudut itse kokeilemaan eri vaihtoehtoja niin määrissä, kuin ruoka-aineissa. Kokeile itse, pidä ruokapäiväkirjaa ja ota toimiva mukaan. Ole oman kehosi tutkimusmatkailija!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti