tiistai 15. marraskuuta 2011

Variaatio

Laitoin eilen verkkovalmennus painonpudottajille valmennusviestin tärkeästä asiasta, variaatiosta. Tässä viesti hiukan lyhennettynä:

Jos aina tekee samaa, päätyy samaan. Tämä pätee hyvin paljon myös treenailuissa ja ruokailuissa. Variaatio on hyvin tärkeää, mutta monelta se unohtuu. Syy miksi se unohtuu on, että totutaan liikaa samaan vanhaan ja ollaan siinä samassa mukavuusalueessa jatkuvasti.

Esimerkiksi: Syöt aina aamupalaksi omega 3 kananmunia ja kourallisen cashew pähkinöitä. Miten luulet, että kroppasi vastaa tähän? Se tottuu siihen. Se tottuu siihen niin paljon, että se ei välttämättä ota tämän ravitsevan aamupalan ravinteita enään niin tehokkaasti vastaan.

Havainnollistettuna... sinulle tulee sama kaveri aina samaan kellonaikaan kylään. Aluksi valmistaudut tähän huolella, mielesi on vastaanottavaisempi. Mutta sitten, kun kaveri on tullut kylään useiden päivien ajan, aina samoihin aikoihin, niin et ole enään niin valpas! Mieli ja aistit tottuvat...

Ratkaisuksi täytyy VARIOIDA! Eli vaihda kaveria.. Tai sitten jos palataan kuitenkin siihen ruoka esimerkkiin, niin vaihtele aamupalaa ja muita aterioita.

Esimerkki aamupaloista ( käy myös muina aterioina ):

Päivä 1. kananmunia keitettynä 3-6 ( riippuen päivän aktiivisuudesta! ), Cashew pähkinöitä kourallinen, 50-150 grammaa mustikoita.

Päivä 2. lohta 100-200 grammaa, pekaanipähkinöitä kourallinen, 50-150 grammaa vadelmia.

Päivä 3. kananmunia paistettuna 3-6 ( HUOM! Erilainen valmistustapa tuo myös variaatiota ja muuttaa ruuan koostumusta ), auringonkukan siemeniä kourallinen, 50-150 grammaa puolukoita.

Päivä 4. rahkaa + hiukan turkkilaista jogurttia, mansikoita ( helppo, nopea ja hyvä )

Päivä 5. rahkaa + maustamatonta jogurtia ( huom! Eri merkki ), mustaherukoita.

Toki voit myös syödä esimerkiksi 2 päivää samaa ja sitten vaihtaa 2 päiväksi muuta. Tälläinen vaihtelu tekee kropalle todella hyvää. Saat laajan kirjon terveellisiä, erityylisiä ravintoaineita, etkä kehitä itsellesi allergioita tai yliherkkyyksiä syömällä aina samaa ja samalla tyylillä.

Muista! Syö värikkäästi. Punaisia paprikoita, tomaatteja, puolukoita. Oransseja / keltaisia paprikoita, porkkanoita. Vihreitä parsakaaleja, kurkkuja, lehtikaaleja. Näin varmistat, että saat todella paljon erilaisia terveysvaikutteisia ravinteita kehoosi ja väriä mieleesi.

Vinkki! Pidä vaikka 1 värille 1-2 päivää, jolloin syöt runsaasti sitä väriä ja vaihda. Hauskaa ja virkistävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti