sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kuntokartoitus osa 2

Jokaiselle yritykselle pitäisi järjestää mahdollisuus hyvään kuntokartoituspäivään. Hyvinvoivat työntekijät tekevät hyvinvoivan yrityksen. Mylab on yritys, jolle olen pitänyt syyskuusta alkaen joka maanantai tehotreenin. Treeneissä on jokainen kerta vaihdettu edellisiin kertoihin jotain elementtiä, kuten tempoa, liikkeitä, vastusta jne. Voimakas variaatio on antanut jokaiselle uutta näkemystä, miten monipuolista treeni oikeasti voikaan olla. 

Mylab on hoitanut myös heidän kuntokartoituksesta informoinnin hienosti. Eihän paikalle voi ilmaantua, jos ei paikasta tiedä:


Kuntokartoitus kertoo, miten kannattaa harjoitella

Annukka Lahdenpää, Marko Lehti ja Aki Ala-Salomäki aloittivat circuit-tunnin kahvakuulalla. Mallia antoi ohjaaja, personal trainer Tommi Hakkarainen.
Annukka Lahdenpää, Marko Lehti ja Aki Ala-Salomäki aloittivat circuit-tunnin kahvakuulalla. Mallia antoi ohjaaja, personal trainer Tommi Hakkarainen.
 

Kuntokartoitus kertoo, miten kannattaa harjoitella

Kahvakuula heilahtaa komeasti, kun mylabilaiset Marko Lehti, Annukka Lahdenpää ja Aki Ala-Salomäki verryttelevät pian alkavaa circuit-tuntia varten. Kaikkiaan noin kymmenen hengen porukka on harjoitellut syksystä saakka kerran viikossa personal trainer Tommi Hakkaraisen ohjauksessa.

Nyt edessä ovat jännät paikat, sillä tammikuun aikana on tarkoitus tehdä jokaiselle halukkaalle oma kuntokartoitus.

- Siinä mitataan muun muassa rasvaprosentti ja painoindeksi, sekä tehdään kuntotesti, ohjaaja Tommi Hakkarainen kertoo.
Hakkaraisen mukaan kartoituksen ideana on ennen muuta herättää osallistujat huomaamaan oma nykykuntonsa ja mahdolliset kehitystarpeet.

- Itse kukin saa kartoituksesta ajatuksia ja vinkkejä sekä harjoitteluun että ruokavalioon, Hakkarainen lupaa.

Samalla on tarkoitus selvittää sitä, olisiko kartoitukseen osallistujilla kiinnostusta osallistua johonkin uudenlaiseen yhteiseen harjoitteluun.

- Se voi olla esimerkiksi juoksukoulua tai jotain muuta, valottaa virkistystoimikunnan liikuntavastaava Marko Lehti.

Viime syyskuusta saakka circuitissa käyneet Annukka Lahdenpää ja Aki Ala-Salomäki ovat tyytyväisiä työnantajan järjestämään liikuntamahdollisuuteen.

- Tämä tuo vaihtelua omiin liikuntatottumuksiin. Tulee tehtyä sellaistakin, mitä ei itse muuten keksisi, Ala-Salomäki toteaa.

- Lisäksi ryhmä antaa motivaatiota, Lahdenpää täydentää.

Koska harjoittelu tapahtuu pääasiassa vapailla painoilla ja variaatioita on runsaasti, jokainen pääsee varmasti kokeilemaan jotain uutta ja ennestään tuntematonta.

- Täällä on harjoiteltu sellaisillakin painoilla, joita ei olisi yksin uskaltanut edes kokeilla. Ohjaajan valvonnassa se on kuitenkin turvallista, Marko Lehti huomauttaa.

Kerran viikossa pidettävien ryhmätuntien lisäksi porukka saa ohjaaja Hakkaraiselta kotitehtäviä, esimerkiksi vastuskuminauhaharjoituksia. Niitä ei parane jättää tekemättä.

- Jos kotitehtävät ovat tekemättä, joutuu tunnilla tekemään ylimääräistä, kolmikko tietää.

Teksti ja kuvat: Hanna Hyvärinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti