keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Loistava tasapaino ja voimaharjoitus

Yhä näkee paljon, kuinka ihmiset hyppii BOSU pallojen päällä tekemässä jotain "voimaharjoitus" liikettä. Mikä tässä on vikana? Vastaus: Voimaharjoituksen puuttuminen. Liiallisen tasapainoilun myötä kuorma tippuu liian pieneksi rasittaakseen lihasta optimaalisesti ja näinollen se koko vastusharjoituksen idea poistuu.

Myös tutkimukset ovat näyttäneet monien tasapainoharjoitusten rajoittuneisuuden erityisesti, kun puhutaan liikkeen halutusta vaikutuksesta kohdelihaksiin juurikin siitä syystä, että kuorma ei kuormita lihasta tarpeeksi.

Mikä on sitten vaihtoehto? Vastuskumit tangossa roikkumassa treeni! Treeniliike näyttää esimerkiksi ylävartalon ylöspäin punnertavassa liikkeessä tältä:Vastuskumit tangossa roikkumassa treeniä voit käyttää monissa ylä ja alavartalon liikkeissä ja sen hyöty on se, että saat tasapainoharjoituksen JA voimaharjoituksen samassa, koska käytettävissä oleva kuorma ei ole paljoa normaalia pienempi ( jos kuorma jää yli 80 % normaalia pienemmäksi, niin todennäköisesti perusliikkeittesi tekniikassa on vielä hiomista).  Hyvää tässä on myös se, että tämä harjoitus haastaa tasapainoa ENEMMÄN kuin monet muut tasapainotreenit, koska kuorma heiluu ylhäältä alas, edestä taakse ja sivulta sivulle! Tämä tuo siis lisää ulottuvuutta ja monipuolisuutta treeniin.

Ps. Tätä harjoitusta en ole nähnyt vielä KOSKAAN Suomen saleilla tehtävän, poislukien minun asiakkaitteni tekemät treenit, joten saa nähdä kuinka pian tämä yleistyy. Toivottavasti pian, jos tavoitteena on saada juurikin hyvä tasapaino ja voimaharjoitus samassa. Plussana treeni on hauska ja tuo mukavaa variaatiota normaaliin tekemiseen!

Kiitos lukemisesta ja jaa tämä teksti, jos pidit siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti