tiistai 13. joulukuuta 2016

Mielenvalmennus kilpailijoille

Tykkään yhdistää "mentaalivalmennusta" arkipäivän tekemiseen. Etenkin vaikeamman kautta tekeminen on se mikä erottaa voittajat valittajista. Talvella on mukava mennä oikein kylmässä viimassa pyörällä tai kävellen treenisalille monien kilometrien matka. Sitä voi miettiä, että muut kilpailijat kulkevat tämän lämpimissä autoissaan ja takamuksenkin alla lämmitys päällä, lämpöinen kahvikuppi vieressä, silkkihanskat käsissä. Tuo ajatus mielessä itse tarpoo treenipaikalle ja toivoo, että olisipa vielä hiukan kylmempi tuuli, olisipa lunta enemmän tiellä ja painaisipa treenikassi hiukan vielä lisää. Totisesti tämä vahvistaa mieltä ja kehoa, kun tämän harjoituksen tekee säännöllisesti. 

Kilpailussa, kun on suorituksesi vuoro, niin mieti noita hetkiä ja niitä ajatuksiasi matkan varrella. Tiedät millaisen polun olet tähän hetkeen kulkenut. 

Mielestäni aito mentaalivalmennus ei ole sitä, että istutaan kahvikupposen ääressä jutustelemassa jonkun kanssa, kuinka ne asiat kuuluisi hoitaa, vaan otetaan se kuokka olalle ja aletaan kaivamaan!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti