tiistai 20. joulukuuta 2016

Tasainen nousu ylöspäin

Tuossa oli hauska tapaus muutama viikko sitten, kun vedin treenin yhdelle yritykselle ja sieltä tulikin palautetta, että "treeni olisi voinut olla kovempikin". Porukka oli selvästi tottunut treenaamaan kovaa mikä on kyllä minun mieleen ehdottomasti, mutta minä haluan nähdä tuloksia ja niitä ei yhdessä treenikerrassa saa, vaan on huomioitava KOKONAISUUS! Yhdessä treenissä voit tehdä vain yhden treenin tuloksen ja rakentaa kohti seuraavia kertoja. Mitäpä jos aina "rääkkitreenillä" rääkättäisiin ihmiset loppuun, niin miten ihmeessä silloin voisi edistyä pitkällä tähtäimellä? Jos aina mennään loppuun asti, niin silloin loppu häämöttää kyllä pian. Seuraava harjoitus on kuitenkin jo oven takana ja siihen täytyy palautua tai tulos jää vajaaksi.

Tässä käy usein näin: Vedät kovaa treeniä aina loppuun asti " go hard or go home " meiningillä. 2 - 3 vko jälkeen huomaat, että olet ihan poikki, mutta jatkat vain, jokainen treeni loppuun saakka. Tästä 2 - 3 vko ja tulet kipeäksi tai tulee joku vaiva ja huilaat tai otat hyvin kevyitä treenejä vähintään 1 - 3 vko tai enemmän. Kun olet hetken levännyt, palaudut ja sama rumba lähtee alusta, mutta tälläkertaa pakkohuilista tulee vieläkin pidempi. Treenaat koko vuoden tähän tyyliin ja lopulta sinulle tulee parhaassa tapauksessa 1/3 osaa vuodesta kehittävää treeniä ja 2/3 olet kipeä, loukkaantunut ja muuta eli treeni ei ole kehittävää. Näistä voi laskea mitä tuosta vuodesta nettoat tulosta.

TASAINEN JA MALTILLINEN NOUSU ylöspäin on parempi vaihtoehto! Siinäkin treenataan kovaa ja aina välillä käydään rajoissa, mutta hommassa huomioidaan enemmänkin kokonaisvaltainen tekeminen ja TULOS! Tässä huomioidaan siis se 1 asia, mikä yhdistää kaikkia toimivia harjoitussuunnitelmia: Nousujohteinen harjoitusmalli. Tämä harjoitusmalli on myös rakennettava yksilöllisesti ja sen tekee parhaiten osaava valmentaja.



" Slow and steady wins the race! "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti