perjantai 18. marraskuuta 2016

Kuinka se tavoite saavutetaan?

1. Määritä selkeä tavoite: Huono esimerkki: hauis vähän isommaksi. Hyvä esimerkki: Hauis 40 senttimetristä 42 senttimetriin 6 kk päästä18.5.2017.

2. Säännöllinen harjoittelu: Huono esimerkki: 3 kk treeniä ahmitaan 4-7 x vko ja sitten tulee 3 kk treeniä 0-2 x vko. Hyvä esimerkki: Aloitetaan maltilla 3 x vko ja toteutetaan se säännöllisesti. Myöhemmin nostetaan määrä 4 x vko, jos tarve vaatii ja näin toteutetaan tässä kohtaa jo nousujohteista harjoittelua, josta päästään kohtaan 3.

3. Nousujohteinen harjoittelu: Huono esimerkki: Kunhan menen salille ja teen jotain tai pyrin kyllä eteenpäin vievään harjoitteluun, mutta teen sen ilman suunnitelmaa. ILMAN SUUNNITELMAA, SUUNNITELMA EPÄONNISTUU! Hyvä esimerkki: Toteutan tavoitteeni mukaista, nousujohteiseksi suunniteltua harjoitusohjelmaani.

4. Tavoitetta tukeva ruokavalio, lepo ja muu: Huono esimerkki: Haluan saada lihasta ja voimaa, mutta en pysty syömään paljoa koska ( tähän kohtaan kaikki selitykset hektisestä elämästä - talvisotaan ). Hyvä esimerkki: Ymmärrän, että ilman riittävää energiaa ruuasta, lihaksella ei ole energiaa kasvaa, joten hoidan sen suunnitelman mukaan kuntoon. Saan kaiken tarvittavan: Proteiinin, vitamiinit, rasvahapot, mineraalit ja hiilihydraatteja täyttämään energiavarastoni.

Fakta on se, että iso osa tuloksesta tehdään treenisalin ulkopuolella.


Kiitos lukemisesta ja toivottavasti tämä herätti ajattelemaan tavoitteitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti